Wat is een brommobiel?

45 km/h auto
Volgens de wet is de brommobiel een bromfiets. De brommobiel is rond 1980 bedacht in Frankrijk en noemde men een voiturette. Een brommobiel of 45-kilometer auto heeft in de meeste gevallen een dieselmotor met een maximaal toegestaan vermogen van 4 kilowatt, maar kan tegenwoordig ook elektrisch aangeboden worden. Het design van een brommobiel is tegenwoordig gelijk aan die van een echte auto, echter zijn de onderdelen -zoals de bumper- vaak van plastic. Op veel punten is de brommobiel ook gelijkgesteld aan die van een auto. Een nieuwe brommobiel kost al snel € 10.000,- oplopend tot € 15.000,-.

Brommobielverzekering

Vergelijk en sluit uw verzekering vandaag nog bij ons af. Kies voor de meest uitgebreide brommobielverzekering WA + Casco ( All-Risk ), Beperkt casco of alleen voor een WA-dekking. U kunt ons altijd bellen voor hulp en advies. 

Alle premies vergelijken!

tel: 072 509 22 63 ma. - zat. 09:00 - 17:00

De maximumsnelheid van een brommobiel is beperkt tot 45 km/h, de bestuurder moet een bromfietsrijbewijs hebben en de eigenaar van een brommobiel hoeft geen motorrijtuigenbelasting te betalen. Een helm is verplicht wanneer er geen autogordels aanwezig zijn. Een brommobiel mag niet op een fietspad, autoweg, autosnelweg en wegen met een gesloten verklaring voor langzaam verkeer ( bord C9 ) rijden. Het ledig gewicht van een brommobiel mag niet hoger zijn dan 350 kilogram en de maximale breedte is 1,50 meter. Microcar, Aixam, Chatenet, Mega, JDM, Dué, Bellier, en Ligier zijn de bekendste merken.

Wie mag een brommobiel besturen?
Met een AM-rijbewijs mag u een brommobiel besturen. Indien u nooit een B rijbewijs heeft gehad, moet er een examen gedaan worden voor het AM-rijbewijs. Deze bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Voor jeugdige bestuurders is het niet toegestaan om in een brommobiel met een verzekering die op naam van de ouders staat te rijden.

Brommobielverzekering vergelijken / afsluiten

Assistentie nodig? Tel. 072 509 22 63

Wilt u een offerte voor een brommobielverzekering ontvangen? Heeft u een vraag? Of wilt u de brommobielverzekering direct bij ons afsluiten? Neem voor hulp & advies contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van ma. tot en met zat. van 09:00 tot 17:00.